Smart home – chytrá domácnost

Práce s chytrou domácností zabere nemálo času, takže bych mohl psát velmi dlouhý článek. Ale když to nakonec rozumně funguje, je to zábava. Vypíši zde nějakolik rychlých informací, jak jsem s tím bojoval.

Wi-Fi. Bezdrátové připojení v domě je potřeba inteligentně nastavit, aby se všechna zařízení navzájem viděla.

Google. Máme Nest Mini, Nest Hub a Xiomi Smart Speaker. Telefon mám trvale přeplý na AJ jazyk, abych měl zpřístupněna všechna nastavení v aplikaci Google Home. Občas problémy jsou, ale jde to.

Philips Hue. Nemám k tomu originální Hue žárovky, ale směsku jiných výrobců (IKEA, Lidl). Občas boj se spárováním, ale jde to. Aktualizovat firmware světel nejde. Používám aplikaci Hue Essesntials. Problikávání světel z IKEA viz dřívější příspěvěk.

LG ThinQ. Naše pračka náhodně měla ThinQ, takže lze integrovat. Celý účet ThinQ musí být nastavený v jiné zemi než Česko, takže komplikace při spárování.

Somfy. První Tahomu na ovládání žaluzií jsem musel vrátit, zastaralá. Tahoma Switch je nadějnější. Měl jsem však problémy se spárováním žaluzií neodebraných z původní Tahomy – přenos bezpečnostího klíče.

Vaillant. Vyloženě zaspal. Ani jeho nový ovladač na topení není schopen spolupracovat s chytrou domácností. Moc to nepotřebuji, přesto by bylo fajn se moct zeptat, kolik je v místnosti právě stupňů, když displej ovladače stále zhasíná.

Hörmann. Vyloženě zaspal. Má řešení s ovládáním vrat na dálku, ale je velmi drahé a nekompatibilní se smart home. Koupil jsem si za 500 Kč z Číny kontroler, který to zvládá. I když samozřejmě mouchy to má, to se dalo čekat.

Haas + Sohn. Kamna Viano už nyní dodávají s Wi-Fi modulem bez příplatku. Příprava na chytrou domácnost ale není, což je trošku škoda. Nabízí se to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *