Happy & Fatty čokoládový dezert

Původní recept je přes moji sestru. Měl jsem ho na jejích narozeninách, kam ho někdo donesl. Dort se sice rozpadal a jedl se lžičkou, ale o to byl vláčnější. A neudržel jsem se a řekl si o recept. V něm mě trošku zaskočilo minimální množství mnouky, které alespoň trochu tedy dohánění mleté mandle. Happy & Fatty mi napsala ségra, když jsí psal, že jsem happy za ten recept :D.

  • 125 g másla
  • 375 g tmavé čokolády
  • 175 g tmavého cukru (bílého se lžičkou skořice)
  • 35 g hladké mouky
  • 120 g mletých mandlí
  • 5 vajec
  • 4 špetky soli
  • 2 menší lžičky sody na pečení
  • kakao na posypání

Postup je modifikovaný od původního, kde se vejce přidávaly až na konec. Cukr ale nelze pořádně ve směsy rozmýchat, je příliš hustá. Tedy… Ve vodní lázni rozpustit máslo a čokoládu, chvíli počkat na zchlazení, než budeme přidávat vejce. Vedle vyšlehat vejce s cukrem. Vše smíchat. Soda na pečení v původním receptu nebyla, ale podle mě se hodí to trošku odlehčit a probublat, i když u takto těžtého dortu žádné nadýchané zázraky nečekejte. Těsto nalít do vymazané dortové formy (kulaté) a péct přikryté nějakým víkem po 15 min na 230 °C (aby vyskočilo) a poté 15 min na 170 °C. (V původním receptu 45 min na 170 °C.) Zdobit kakaem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.