Solární nabíjení elektroniky na cestách

Elektrická energie na dlouhých cestách trecích může být pro někoho nepostradatelná. V mém případě jde zejména o nabíjení smartphonu a fotoaparátu. Dlouho jsem hledal vyhovující řešení, které jsem snad konečně našel. I když tedy není z nejlevnějších…

Vybavení:
Solární panel: Brunton Solaris i6 (6W)
Power banka: Brunto Inspire (3200 mAh)
Adaptér z autozásuvky (12V) na USB
USB nabíjecí kabel k telefonu
Nabíječka baterie k foťáku do autozásuvky (Megapixel.cz, Avacom.cz, …)

Bruntol Solaris i6 (přídavný kabel pro Apple zařízení) nebo pouze 6 (bez přídavného kabelu) jako lehký a malý solární panel. Využívaný výstup z panelu je 12V autozásuvka. Existuje i Solaris 4 USB, který má jako výstup USB 5V (6W) ( ale jen málo nabíječek na fotoapráty je možno připojit k USB). Na českých e-schopech jsem tento výrobek ale nenašel a musel by se objednat přes dovozce.

Přikoupení power banky je volitelné a není nezbytné. Power banka má navíc také výstup jen 5V USB, a proto není schopná dobít akumulátor do fotoaparátu.

TIP: Suntactics sCharger-5
Pouze USB výstup, v ČR není k sehnání, v USA výborné rezence.
www.suntactics.com

2 odpovědi na “Solární nabíjení elektroniky na cestách”

  1. Ahoj, taky uvažuji jak tento problém vyřešit našel jsem výrobek „Solargorilla“ mělo by to umět nabít notebooky (asi 8 konektorů) a také i mobily, PDA, MP3 a další, které se nabíjí přes USB.

    1. Solargorilla je známý výrobek. Já osobně jsem měl SolarMonkey Explorer, kterou jsem dvakrát reklamoval a dostal zpět peníze. I když zpracování bylo OK, funkčnost neodpovídala paramaterům. Takže já osobně Powertraveller moc nemusím. Nicméně je tu jeden zásadní rozdíl, který je pro mě rozhodující. A to že Solargorilla je nejenom dražší než Solaris 6, ale hlavně váží 700g. A to vzhledem k 200g a skladnosti Solarisu je při cestování podstatný rozdíl.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *