Recenze Monster 1/12, 2WD, 38km/h, 2,4Ghz (Truggy)

Monster 1/12, 2WD, 38km/h, 2,4Ghz či Truggy 1/12, 2WD, 38km/h, 2,4Ghz. Vše asi bude na přeskáčku, jak mě to napadne, nebudu to řadit. A jako často to po sobě nebudu číst, takže počítejte s chybami. Výrobek prodává rcobchod.cz nebo rc-rc.cz nebo další, ať již kopie e-shopů stejné firmy nebo firmy jiné. Udává se výrobce rcobchod, vlastní výroba je Čína. Ovládání vozu je plně proporciální, což se mi při výběru zalíbilo. Já tedy musím mít nastavenou kompenzaci zatáčení na volna téměř na maximum v krajní poloze, aby auto jelo rovně. Takže i v klidu auto často pocukává koly a snaží se kompenzovat. Výrobek není určen pro malé děti, ale myslím až od 14 let. Já jsem zariskoval a jezdí s ním syn od 4 let. Po chvilce se to krášně naučil a má s tím spousty zábavy.

Zvláštní bylo rozjíždění, kdy se nám stávalo, že auto se nekontrolovatelně rozjelo na plný plyn. Částečně moje chyba, protože ve špatně čitelném návodu je tedy napsáno, že je potřeba nechat pár sekund spárovat auto a ovladač. A zřejmě když syn zmáčkl plyn hned po zapnutí, tak docházelo k tomuto záseku. Raději bych viděl, aby v této situaci auto nejelo vůbec, protože by to bylo bezpečnější než zásek plného plynu a nekontrolovaný náraz někde opodál.

Výrobek vypadá docela bytelně. Tedy kromě karoserie, která se fixuje drátkovými zarážkami, které se snadno ztratí. Ale dodávají se 2 náhradní. Kupodivu ale karoserie vydržela zatím vše, zatímco o autu se to úplně říci nedá. Po řádově jednotkách jízd či max. jednotkách desítek jíst se ukroutila ocelová hřídel jednoho kola. Reklamace uznána a díl vyměněn. Výhoda je, že toto auto se dají sehnat i náhradní díly, i když nejlevnější asi nebudou. Po podobném počtu jízd se šrouby závěsů kol prokousaly samotnými závěsy a kola volně plandala. Na reklamaci jsem neposílal, ale vyrobil jsem improvizované malé podložky. Po podobném počtu jízd zatuhlo ovládání ON-OFF napájení, zřejmě zrezlo od cákající vody. Auto by mělo cákající vodu vydržet, ale tohle na to zřejmě připravené není. Asi to budu řešit tak, že nechám vypínač stále ve stavu ON a budu rovnou zapojovat a vypojovat baterii.

Baterie jsou příběh sám pro sebe. Celkem jsem měl 4. První originální funguje do teď. Jedna reklamovaná nová také funguje. Jedna přikoupená a jedna reklamovaná nová nefungovaly po pár jízdách, možná i po 1 jízdě. Podle voltmetru jsem zjistil, že vždy měly jeden vadný článek ze tří a auto neutáhly. Vadné články měly přesně 0 V, ani si neškrtly. Obchod mi řekl, že si to prý nejspíše dělám sám, protože baterie se nesmí podvybíjet vyjížděním až do nuly. No někdy se nám to sice stalo, ale stalo se to všemi baterie a jiné jdou v pohodě. Někdy těžko dítě pozná a ukončí jízdu, když auto přestane jezdit agresivně a dynamicky. Já jsem tedy amatérsky použil 1 funkční článek z vadné baterie a připájel ho ke 2 funkčním na druhé baterii. Zatím funguje výborně, snad nebouchne. :) Obchod nám jednou poslal i papír s instrukcemi, jak se chovat k akumulátorům. Jsou to takové obecné zásady, které se dají lépe dodržet třeba u mobilního telefonu, ale s rc modelem to jde relativně špatně. Nevidíte % baterie při vybíjení ani při nabíjení. Takže jen odhadujete. Řídit se přesně podle zásad – to by bylo ideální baterie spíše vůbec nepužívat.

A další závady nás jistě brzy čekají. Auto občas potřebuje více péče než váš osobní vůz. Ale přesto nemohu auto zcela zavrhnout a kdo je připraven na nějaké ty problémy a vychytávání nedostatků, tak mohu dokonce doporučit. Užíváme si s ním docela dost zábavy, je rychlé a dělá koblihy. :) Pro dospělého blbost, pro 4 letého kluka super. Ve 14 letech už bych mu to asi nekoupil, to by měl mít nějaké trošku inteligentnější koníčky.

UPDATE: Odešel i diferenciál, pohon auta vpřed. Reklamace uznána. :D
UPDATE: Znovu porucha v pohonu auta. Odesláno na reklamaci, požádáno o peníze zpět. Příště DJI RoboMaster, ale to trochu leze do peněz. :D

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *