MUDr. Alexander Fesik

Měl a částečně stále mám zvláštní zdravotní problémy neurologického charakteru, které se objevily relativně náhle. Klasická medicína zatím nepřišla s žádnou diagnózou – EMG, MR, lumbální punkce. V době, kdy jsem měl subjektivně vážné problémy, jsem se dostal na konzultaci k Mudr. Alexandru Fesikovi. Je to homeopatik, ale také vystudovaný neurolog. Obvodní neurologové měli velmi dlouhé objednací lhůty a k panu Fesikovi jsem se dostal dříve. Již po telefonu na mě zadrmolil, ať beru dvoje homeopatika AKH (Akademie klasické homepatie, kterou sám založil). Asi i vzhledem k jeho národnosti  je mu špatně rozumět. AKH homeopatia jsou zajímavá tím, že to nejsou kuličky ale práška, pro které již neplatí ony nepříjemná pravidla (před a po nejíst, nepít, nečistit zuby).

Přišel jsem v sobotu na konzultaci. Překvapilo mě, že si mě vzal před nějakou svou přednáškou (seminářem) na chodbu v administrativní budově, kde jsem se měl svléknout. No nic – byla sobota a byl mimo svou ordinaci, tak se to dalo částečně pochopit. Po pár sekundách mého povídání začal kroužkovat další homeopatika. Řekl si o 1000 Kč za 10 minutovou konzultaci. Velmi sebevědomě vyvrátil, že by mohlo jít o roztroušenou sklerózu (dělal pár základních neurologických testů na reflexy a orientaci). Kromě toho, že mám asi špatné trávení, jsem se nic nedozvěděl. Celkově se choval spíše arogantně. Těžce jsem z něho páčil, jak dlouho mám léky brát, za jak dlouho se následně ozvat, atd. Léky jsem více méně bral několik týdnů bez jakéhokoliv výsledku. Jelikož měl být výsledek vidět již za 1 týden (a nebyl), léčbu jsem ukončil. Léky by ve finále stály dalších několik tisíc korun. Za mě lékaře nemohu doporučit. Ani ne tak proto, že mi nepomohl, jako proto, jak se choval.

Jedna odpověď na “MUDr. Alexander Fesik”

  1. Mám naprosto identické zkušenosti. Po cca 10 min pohovoru mi dal do ruky papírek rukou psaný,nečitelný, poloruský, bez data, podpisu, razítka. Žádný záznam do vlastní kartotéky. Po 6 týdnech při další návštěvě se mne zeptal : „Máte ten papírek ?“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *